مجموعه تولیدی و مجری تخصصی نمای (پارس نما) GFRC

آدرس کارخانه : اصفهان- شاهین شهر -بلوار امام خمینی – خیابان سعدی شمالی-خیابان صبا ١

تلفن کارخانه :45245694-031

 مسئول فروش : 09134718553

تلفن دفتر اصفهان : 36622001-03

 

یکی دیگر از مجموعه های تولیدی وابسته به  شرکت عمران و مسکن اصفهان واحد تولیدی نمای GFRC (پارس‌نما تک آیریک سابق) می باشد که  در زمینه طراحی، ساخت و اجرای پروژه‌های نماسازی، مبلمان شهری و دکوراسیون داخلی با استفاده از فناوریGFRC، در داخل و خارج از ایران فعالیت می‌نماید.

رؤیاها را به تصویر می­کشیم و آنها را در کالبد بناهایی که ذوق هنر و معماری در آن نمایان است، با استفاده از بهترین مصالح می­سازیم.

حوزه فعالیت

امروزه پیشرفت­های جدید در تکنولوژی و دانش فنی، ساخت مصالح شکل­پذیر و با­دوام با طرح­هایی که زمانی دست نیافتنی به نظر می­رسیدند و همچنین کاربرد وسیع  آن در طراحی و اجرای نمای ساختمان­ها مورد توجه ویژه معماران و صنعت ساختمان قرارگرفته است ، در این راستا مجموعه تولیدی نمای GFRC (پارس نما تک  آیریک ) از مورخه  01/03/1400 به  زیرمجموعه های تولیدی  شرکت عمران و مسکن اصفهان ملحق گردیده  و در کنار دو مجموعه دیگر  تولیدی محصولات بتنی و آسفالت به منظور  تحقق اهداف و استراتژی‏های شرکت  از جمله صنعتی سازی با تمرکز بر ارتقاء تکنولوژی های ساخت ، اقدام به تولید قطعات کامپوزیتی نمای GFRC و GFRG اعم از طراحی، پیاده ‏سازی نماهای نوین و مدرن بیرونی و تزئینات داخلی در صنعت ساختمان نموده است . امید است با پیوستن بتن پلیمری با الیاف شیشه ای هماهنگ با محیط زیست و به دور  از ایجاد آسیب به منابع  ملی  در قالب بخشی از تکمیل زنجیره تامین فرایند تولید ساختمان با کاربری های متفاوت و رویکرد آینده پژوهی ، نیاز مملکت در بکارگیری فناوریهای نوین وایجاد رویکردهای تازه مهندسی ، افزایش سرعت و آمیختگی زیبایی وهنر ایرانی با متد ساخت و استحصال نمایی گرم با انرژی مثبت برای بیننده وبهره بردار را به عنوان یکی از گزینه ها در راهبرد تصمیم گیری مدیریت وارد و عملیاتی نموده باشیم.

دفتر فنی

یکی از بخش­های مهم این واحد تولیدی، واحد دفتر فنی است، چرا­ که به منظور تولید هر قطعة استاندارد می­بایست کلیة موارد پیش از تولید کنترل شده و مطابق با آئین ­نامه­ ها بررسی و طراحی گردد. در این بخش و با بهره­گیری از کادری مجرب و دانش و نرم افزارهای روز دنیا، کلیه اقدامات و بررسی­های لازم صورت می­پذیرد.

بدین منظور، در مرحلة اول طرح نما مورد بررسی قرار می­گیرد که می­تواند به سفارش کارفرما و یا به پیشنهاد تیم معماری شرکت باشد. سپس طرح کلی از نظر محاسبات سازه­ای و ملاحظات معماری بررسی می­شود و طرح کلی به قطعات کوچکتر جهت ساخت تبدیل شده و فرایند آغاز می­گردد.

قالب سازی و فلزکاری

در این مرحله طرح ساخت قالب و قاب پشتیبان قطعه به قسمت قالب­سازی و آهنگری به منظور ساخت قالب متناسب و قطعات الحاقی طراحی شده ارسال می­گردد. جهت ساخت قالب در ابتدا فرآیند مدل­سازی انجام می­شود و سپس با توجه به نوع طرح و ملاحظات اجرایی، جنس قالب (چوب، سیلیکون، یا فایبر­گلاس) تعیین شده و قالب ساخته می­شود. قطعات الحاقی فلزی آن نیز در بخش آهنگری ساخته می­شوند. لازم به ذکر است، هر یک از محصولات GRC، GRG وGRP با تکنیک­های خاص خود تولید شده و هم­زمان با این فرایند، عملیات شاسی کشی و تعبیه محل نصب بر روی نمای پروژه در دست کار قرار می­گیرد.

تولید پانل ها

پس از اتمام ساخت قالب و قاب فلزی و یا قطعات الحاقی پانل­های نما، ساخت محصولات در دست اقدام قرار می­گیرد تولید محصولات با دو روش اسپری و پریمیکس ( پیش مخلوط کردن ) به تناسب نوع طرح و وضعیت قالب انجام می­پذیرد. به کارگیری مصالح مرغوب و تکنیک­های خاص تولید، تراکم و عمل آوری بهتری را موجب گشته است بطوریکه که محصولات نهایی شرکت عمران و مسکن اصفهان با کیفیت بسیار بالا تولید شوند. پس از عمل آوری، محصولات با روش­های استاندارد بسته بندی و مطابق کد فنی به محل پروژه ارسال می­گردد.

کنترل کیفیت

فرآیند کنترل کیفیت شامل کنترل­های ابعادی، پرداخت سطحی و مشخصات مواد مصرفی به صورت گام به گام در هر مرحله جهت تحقق بالاترین سطح کیفی انجام می­شود. پس از عمل آوری و تکمیل پرداخت سطحی، محصولات بسته بندی شده و مطابق با کدهای فنی به پروژه ارسال می­گردد.

در محل انجام پروژه، قطعات بر روی شاسی فلزی ساخته شده با دقت بسیار بالا نصب می­شوند. اتصال قطعات به شاسی از طریق اتصالات پیچی و یا جوشی مطابق با استانداردهای معتبر انجام می­شود و در نهایت درزهای بین قطعات با مواد مخصوص و منعطف درزگیری می­شود.

 معرفی (GRC)

بتن مسلح شده با الیاف شیشه (Glass Fiber Reinforced Concrete) با نام اختصاری GRC و یا  GFRC  نوعی مصالح کامپوزیت بر پایه بتن می­باشد که از ترکیب سیمان، ریزدانه­ های سنگی، آب، الیاف شیشه­ای ضد قلیا و سایر مواد افزودنی مورد نیاز ساخته می­شود. انتقال نیرو در این مصالح از طریق انتقال تنش­های برشی بین الیاف رخ می­دهد. هر قطعه  GRCاز یک پوسته اصلی به ضخامت حداقل 18 تا 20 میلی متر تشکیل می­شود که با استفاده از قاب فولادی، به عنوان نما به سازه ساختمان متصل می­شود. خواص مکانیکی GRC تولید شده به عوامل متعددی از جمله طرح اختلاط، روش ساخت، نوع و میزان الیاف به کار رفته، طول الیاف و نوع مواد افزودنی بستگی دارد.

الیاف شیشه AR

میزان مصرفی الیاف شیشه مقاوم در برابر خوردگی (AR) در محصولات تولیدی بتن مسلح به الیاف شیشه (GRC) حدود  2 الی 5 درصد می­باشد که حین فرایند تولید در کارخانه به روش اسپری یا پیش اختلاط ملات GRC به آن اضافه می­شود. وجود الیاف در بتن الیافی GRC ضمن افزایش مقاومت فشاری و کششی، یکی از عوامل بسیار مهم در دوام آن و رفع ترک­های معمول بتن می­باشد، از جمله مزیت­های GRC می­باشند.

مزایای استفاده GRC )

 – تنوع در طرح و اندازه دلخواه طراحان

– سرعت بالای نصب و افزایش سرعت اجرای پروژه

– مقاوم در برابر هر نوع شرایط آب و هوایی به ویژه در مناطق مرطوب

– مقاومت در برابر زلزله و آتش سوزی

– ضد گرد و غبار

GRC دوست­دار محیط زیست

استفاده از مصالح GRC موجب کاهش مصرف بتن و فولاد در اسکلت­بندی موجب و در نتیجه سبک­تر شدن سازه می­شود. همچنین در ساخت GRC از مصالح طبیعی همچون چوب، خاک و غیره استفاده نمی­گردد. این نوع نما گرد و غبار و گاز سمی در محل پروژه ایجاد نکرده و از این رو هیچ­گونه ضرری برای ساکنین ندارد.  

   از دیگر فوائد استفاده از GFRC در ارتباط با حفظ محیط زیست می­توان به موارد ذیل اشاره کرد:

– کاهش برداشت مواد اولیه از طبیعت

– مواد و مصالح بازگشت­پذیر به طبیعت

– صرفه جویی در مصرف سوخت جهت حمل و نقل در مقایسه با مواد سنگین­تر

– عایق بندی مناسب

– سبک سازی سازه

تولید و اجرای نمای GRC ساختمان پلاسکو با مساحت 7000 مترمربع یکی از پروژه های در دست اجرای این مجموعه می باشد

امکان ساخت پانل­های مشبک جهت نورپردازی­های خاص

یکی از تکنیک­های جدا سازی فضا بدون ایجاد اختلال در نور محیطی، استفاده از پانل­های مشبک در طراحی است. پانل­های  GRC  را می­توان بدون هیچ­گونه برش­کاری و هدر رفت مصالح، در ابعاد و فرم دلخواه جهت ساخت پانل­های مشبک استفاده کرد.

ضد گرد و غبار با استفاده از فن­آوری نانو

مطابق جدول مشخصات فنی GRC  این مصالح جذب آب کمی داشته و پس از تولید با پاشش یک لایه از مواد نانو(شفاف و بدون تأثیر در طرح و رنگ قطعه) که خاصیت آبگریزی دارد می­توان به راحتی این مصالح را به صورت کامل ضد آب کرد و درصد جذب آب آن را به صفر رساند. اتفاقی که در هنگام باران­های اسیدی به تمیز نگهداشتن محصول کمک شایانی خواهد کرد. بنابراین پس از اجرای لایه نانو بر روی قطعات GRC، هیچ­گونه گرد و غباری جذب سطح این محصول نشده و با اولین بارش باران سطح این قطعات به طور کامل از گرد و غبار شسته می­شود.

مقاومت در برابر باد و زلزله

به منظور بررسی اثرات زلزله و باد در طراحی نما، قطعات و شاسی نصب به کمک نرم افزارهای تخصصی و بر مبنای آخرین آیین­نامه­های ساختمان مورد بررسی و آنالیز قرار می­گیرند.

سبک بودن وزن قطعات

هر­چند که وزن مخصوص بتن به کار رفته در این مصالح بسیار نزدیک به بتن معمولی می­باشد، اما به دلیل مقاومت خمشی بسیار بالای آن امکان تولید قطعات با ضخامت کم میسر است. از این رو وزن واحد سطح این مصالح نسبت به سایر مصالح متداول نما کمتر است. این واحد تولیدی، با استفاده از طراحی بهینه و اجرای دقیق، سبک­ترین حالت ممکن قطعات اجرایی می­گردد.

طراحی بدون محدودیت

با استفاده از GRC هیچ محدودیتی در ارائه طرح وجود ندارد. در واقع این مصالح بلند پروازانه­ترین تصورات معماران را قابل اجرا می­کند. به کمک این مصالح می­توان بدون هیچ محدودیتی و متناسب با ذائقه و سلیقه طراح، نماهایی خاص و شاخص را اجرایی نمود.

مقاوم در برابر هر نوع شرایط آب و هوایی به ویژه در مناطق مرطوب

با توجه به نوع مواد مصرفی و تکنیک­های ویژه ساخت، GRC تولید شده در واحد تولیدی پارس نما توانایی مقاومت در برابر هر نوع شرایط آب و هوایی را داشته و به راحتی می­توان از آن در شرایط آب و هوایی خاص از بسیار سرد تا بسیار گرم و نیز مرطوب نیز در اقصی نقاط دنیا استفاده کرد.

مقاوم در برابر آتش

مطابق جدول مشخصات فنی GRC، این محصول در برابر آتش کاملاً مقاوم می­باشد. این مزیت باعث می­شود این محصولات در دمای بالا موجب انتشار آتش و درگیر شدن سایر بخش­های سازه و یا تولید گازهای سمی نشود و ساکنین فرصت کافی جهت تخلیه ساختمان را داشته باشند.

معرفی (GRG)

 گچ مسلح شده با الیاف (Glass Fiber Reinforced Gypsum) با نام اختصاری GRG و GFRG:

GRG مصالح کامپوزیتی بر پایة گچ می­باشد که از ترکیب گچ مخصوص، الیاف شیشه­ای و سایر مواد افزودنی مورد نیاز تولید می­شود. ترکیب مواد این محصول، ساختار مصالح تولید شده را قابل شست و شو نموده و شکننده بودن آن را نیز کاهش می­دهد. این مصالح با ضخامت 10 تا 15 میلی متر در فضاهای داخلی سازه جهت اجرای نمای دلخواه مورد استفاده قرار می­گیرند. به کمک GRG می­توان انواع طرح­ها و شکل­ها از جمله سرستون­ها، ستون­ها، گنبد، و سقف­ها را در نمای داخل به راحتی ایجاد کرد. تنوع طرح و رنگ از دیگر محاسن GRG است.

مزایای استفاده از GRG در طراحی دکوراسیون داخلی:
  • نصب آسان
  • مقاومت در برابر زلزله
  • مقاومت بالا در برابر آتش
  • قابلیت رنگ پذیری
  • سبک بودن قطعات
  • امکان ساخت پانل­های مشبک و نور پردازی
تاریخچة GRG/GFRG

 GRG/GFRG ابتدا در انگلستان تولید شد و طی مدت کوتاهی در ایالات متحده آمریکا و کانادا تولید و استفاده شد. این محصول در حال حاضر به عنوان گچ تقویت شدة فایبر­گلاس (GFRG) و یا گچ مسلح به الیاف شیشه (GRG) نیز نامیده می­شود.

در اواخر سال ۱۹۷۸، واحد­های تولیدی GFRG بیشتری در آمریکای شمالی راه اندازی شد و به مرور استفاده از قطعات پیش ساخته GRG  در ساختمان رایج گردید­. این امر در اوایل دهة ۱۹۸۰ سبب بوجود آمدن بسیاری از روش­ها و فن­آوری­های نوین شده و به مرور استفاده از قطعات پیش ساخته GRG  در ساختمان گردید. امروزه این محصول در بسیاری از کشورهای جهان تولید می­شود .

مواد تشکیل دهنده

  GRG/GFRGشامل­ گچ­، الیاف شیشه و افزودنی­های خاص می­باشد و برای تولید قطعات داخلی با ضخامت کم، سبک وزن و در عین حال قوی مورد استفاده قرار می­گیرد.  GRGعمدتاً از دو نوع مواد اولیه تشکیل شده است: گچ با تراکم بالا بر پایه آلفا و الیاف شیشه از نوع E برای تقویت و مسلح کردن آن.

لازم به ذکر است، گچ مورد استفاده  باید از نوع طبیعی و با واکنش قلیایی پایین باشد تا از سازگاری آن با  الیاف شیشه نوع “E” اطمینان حاصل گردد. افزودنی­هایی که معمولاً در صنایع گچ استفاده می­شوند، قابل استفاده در تولید GRG قابل استفاده می­باشند.

قابلیت رنگ­پذیری

محصولات GRC هیچ­گونه محدودیتی در تجسم طرح­ و رنگ­های مختلف ندارد.

پانل­های مشبک

یکی از تکنیک­های جدا­سازی فضا بدون ایجاد اختلال در نور محیطی، استفاده از پانل­های مشبک در طراحی است. به کمک این مصالح می­توان بدون هیچ­گونه برش­کاری و هدررفت مصالح و در انواع ابعاد و فرم­های دلخواه از پانل­های مشبک بهره برد.

مقاومت بالا در برابر حریق

مطابق مشخصات فنی GRG، این محصول در برابر آتش کاملاً مقاوم می­باشد. مقاومت این محصول در برابر حریق به گونه­ای است که در دمای بالا موجب انتشار آتش و درگیر شدن سایر بخش­های سازه و یا تولید گازهای سمی نمی­شود و به ساکنین فرصت کافی را جهت تخلیه ساختمان می­دهد.

مقاوم در برابر زلزله

خواص مکانیکی GRC و روش­های استاندارد اتصال به سازه، موجب می­گردد این مصالح عملکرد بسیار مناسبی در برابر بارهای زلزله داشته باشند.

 

معرفی GRP:

این محصول در واقع پلاستیک یا پلیمرتقویت شده با الیاف شیشه(Glass-Fiber Reinforced Plastic) می‌باشد. قابل توجه است انواع مختلفی از الیاف شیشه وجود دارد که هر کدام خواص منحصر به فرد خود را دارند، بنابراین این الیاف به عنوان یکی از پر­کاربرد­ترین نوع الیاف برای تهیه کامپوزیت­های پلیمری تقویت شده مورد استفاد قرار می­گیرند. رزین­های مختلفی برای ساخت کامپوزیت­های تقویت شده با الیاف شیشه استفاده می­شود، با این حال به منظور سادگی فرآیند و صرفه اقتصادی به صورت گسترده­ای از رزین­های اپوکسی استفاده می­شود.

قطعات کامپوزیتی دارای مغزی با یک طرف و یا دو طرف سطح صاف و صیقلی تولید می­شوند. الیاف تقویتی دارای نقش اصلی در استحکام و مقاومت قطعات کامپوزیت هستند که تعدادی از انواع آن شامل الیاف شیشه، الیاف آرامید، الیاف کربن، کولار و غیره می­باشند. الیاف مذکور خود دارای اشکال و انواع مختلفی هستند.

کاربرد­های GRP

  •  استفاده در نمای خارجی و داخلی ساختمان­ها
  • ساخت نمادهای شهری
  • آب­نما­های خاص 
  • خواص منحصر به فرد محصولات تولید شده با  GRP
  • مقاومت مکانیکی بالا نسبت به وزن خود
  • مقاومت بالا در برابر خوردگی
  • خصوصیات مکانیکی بهتر نسبت به فلزات
  • کاربرد عایق حرارتی

مواد اولیه GRP (فایبرگلاس):

  • رزین­های پلی ‏استری ارتوفتالیک و ایزوفتالیک
  • رزین وینیل استر
  • رزین اپوکسی
  • بهبود دهنده کبالت و سرب
  • قوام دهندة اپوکسی و  UP
  • اروزیل
  • تیتان
  • الیاف شیشه سوزنی و حصیری
  • کربنات کلسیم

مزایای استفاده از GRP

  • مقاوم در برابر حرارت
  • مقاومت زیاد نسبت به وزن
  • امکان نصب سریعتر از مصالح قدیمی
  • هزینه حمل ونقل کمتر نسبت به مصالح قدیمی
  • انعطاف پذیری
  • نیاز جزئی به تعمیر و نگهداری
  • طول عمر بالا
  • مقاوم در برابر مواد شیمیایی و باران­های اسیدی

پروژه های انجام شده

هتل باب الجواد مشهد

کارفرما: شرکت عمران و مسکن شمال

محل اجرای پروژه:  مشهد

مساحت نمای اجرا شده:  3500 متر مربع

سال اجرای پروژه:1399

باشگاه ساحلی نمک آبرود

کارفرما: شرکت عمران و مسکن شمال

محل اجرای پروژه : نمک آبرود

مساحت نمای اجرا شده: 6500 متر مربع

سال اجرای پروژه:1398

سیتی سنتر کرمانشاه

کارفرما: هلدینگ کارکنان بانک انصار

محل اجرای پروژه: کرمانشاه

مساحت نمای اجرا شده: 7000 متر مربع

مسجد امام حسن مجتبی (ع)

کارفرما:  شرکت خانه

محل اجرای پروژه: تهران

مساحت نمای اجرا شده: 700 متر مربع

سال اجرای پروژه:1397

توضیحات پروژه

پروژه مسجد امام حسن مجتبی(ع) به مساحت 2000 متر مربع در شهرک خانه تهران ( پرندک) احداث گردیده است. نمای این مسجد الهام گرفته از معماری ایرانی اسلامی بوده و نوع گنبد این مسجد گنبد خیاری متعلق به زمان تیموریان می باشد .

پروژه مسجد جامع اهل سنت جزیره قشم

کارفرما: هیات امنا مسجد جامع اهل سنت قشم

محل اجرای پروژه: جزیره قشم

مساحت نمای اجرا شده: 4700  متر مربع

فیروزه شرق

کارفرما: شرکت آتی ساز

محل اجرای پروژه: شهد

مساحت نمای اجرا شده: 7000 مترمربع

سال اجرای پروژه:  1398

توضیحات پروژه

پروژه مسکونی، تجاری و اداری فیروزه شرق مشهد درحوزة مرکزی شهر مشهد و در مجاورت هستة معنوی و زیارتی حرم مطهر امام رضا (ع) واقع شده است. از مزیت­های عمدة این پروژه می­توان به داشتن تالار و رستوران به همراه پارکینگ اختصاصی­، فودکورت، مجموعه ورزشی، هایپرمارکت، کافی شاپ و بام سبز به همراه پارکینگ عمومی اشاره نمود.

پروژه مسکونی توحید

کارفرما:  شخصی

محل اجرای پروژه:  اصفهان

مساحت نمای اجرا شده : 500 متر مربع

سال اجرای پروژه: 1398

زمرد کامرانیه

محل اجرای پروژه: تهران

مساحت نمای اجرا شده:  1900 متر مربع

سال اجرای پروژه: 1399

 

برج ماکسیز

کارفرما: شخصی

محل اجرای پروژه: محمود آباد

مساحت نمای اجرا شده: 1700 متر مربع

سال اجرای پروژه: 1398-1399

P